Konsept Tarım Hakkında

8 yıllık tecrübemiz, kurumsal altyapımız, mühendisimiz, çiftçimiz ve enerjimizle ülkemizin bereketli topraklarına aşık bir aileyiz. Toprağa olan sevgimizi modern ve sürdürülebilir tarımla birleştirdik. Her zaman daha iyisi için çalışıyoruz ve doğayı önemsiyoruz.

”Toprak o kadar cömert ki, dökülen her damla ter, emeğinin karşılığını verir.”

Konsept Tarım, Manisa Gördes’te kuruldu. Zeytin, badem ve ceviz üretiminin yanı sıra lavanta yetiştiriciliği alanında da hizmet verirken bunun yanı sıra Türkiye’nin en kapsamlı ceviz işleme fabrikasını tamamen yerli yatırım ve teknoloji ile kurduk.

Konsept Hayvancılık markasıyla da Türkiye’nin ilk ve tek sürdürülebilir bahçe hayvancılığı projesini (agroforestry) hayata geçirdi.

Ekibimizdeki tecrübeli Ziraat Mühendislerimiz, kalifiye ve özverili ekibimizle birlikte geliştirdiğimiz yönetim sistemi içerisinde çok önemli yer tutan, iş makinaları ve modern tarımcılık altyapı yatırımlarımız ile, bugün itibariyle özellikle Manisa bölgesinde ve çevresinde Türkiye’nin hacim olarak en büyük ceviz yetiştiricilerinden biri konumundayız. Sadece Manisa bölgesinde yönettiğimiz ekili ceviz, badem ve zeytin alanımız 10.000 dönümü geçmiş bulunmaktadır.

Ceviz çiftliklerimizde son 4 yıldır, bölgemiz ekolojik koşullarına uygun ceviz çeşidi olan Chandler ceviz ağaçları dikiyoruz. Zeytin ve badem çiftliklerimizdeki ürün çeşitliliği daha farklı olmakla birlikte, bu alanlarda da bölgenin önemli üreticilerinden biri konumundayız. Modern ve bilimsel tarım hedefi ile ülkemiz tarımının gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra, bölge istihdam ve ekonomisine de katkıda bulunmak en büyük hedefimiz. Uzun ve titiz bir çalışmanın sonunda geliştirdiğimiz çiftlik yönetim yazılımı sayesinde bütün çiftliklerimizin yönetimini dijital olarak kayıt altında tutabiliyor ve kontrol edebiliyoruz

5 milyon m² arazi üzerine kurulu, 8.000 küçükbaş hayvan kapasiteli barınağımız ile hayvanların doğal mera ve meyve bahçelerinde, hayvan refahına elverişli, hem de hayvanın gübresinin doğal yollar ile tarımı desteklediği, azot karbon dengesine katkı sağlayan, sürdürülebilir bir sistem olan bahçe hayvancılığını (Agroforestry) uyguluyoruz.